Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Taiteilijahaku on päättynyt, kiitos osallistujille!
Wiurilan kesän taiteilijavalinnat julkaistaan alkuvuodesta 2019.WIURILAN  KESÄN TAITEILIJAHAKU VUODELLE 2019

Wiurilan kartano sijaitsee Halikonlahden rannalla Salossa. Kartanolla on pitkä ja kiinnostava menneisyys, se mainitaan historiankirjoissa jo 1400-luvulla. Päärakennus toimii edelleen yksityisasuntona, talousrakennuksissa palveluita matkailijoille tarjoavat kartanon hevosvaunu- ja kotimuseo sekä yrittäjävetoinen puoti, ravintola juhlasaleineen ja hotelli. Alueella sijaitsee myös golfkenttä sekä hevostalli. Wiurilassa käy kesäkaudella tuhansia vierailijoita.

Taiteilijavetoinen Wiurilan kesä –työryhmä tuottaa ja kuratoi taidenäyttelyt kartanon näyttelytiloihin ja puistoalueelle. Näyttelykäytössä on yhteensä noin 200 m2  monimuotoisia tiloja kartanon huolella hoidetuissa vanhoissa talousrakennuksissa. Wiurilan kesä -työryhmä tekee yhteistyötä Salon kaupungin, Wiurilan kartanon sekä muiden alueen toimijoiden kanssa, yhtenä tavoitteenaan myös kulttuurihistoriallisesti merkittävän ympäristön ja ainutlaatuisten tilojen elävöittäminen.

Taiteilijoilta ei peritä tiloista vuokraa, provisio myydyistä teoksista, 25% (+ALV) maksetaan Wiurilan kartanolle. Taiteilija vastaa teostensa kuljetuksista näyttelysopimuksessa mainittuina ajankohtina sekä teosvakuutuksista kuljetusten ja näyttelyn aikana. Taiteilijat allekirjoittavat valituksi tultuaan näyttelysopimuksen Wiurilan kesä -työryhmän kanssa, sopimuksesta selviävät yksityiskohtaisemmat näyttelyehdot.

Wiurilan kesä suunnittelee ja toteuttaa markkinointimateriaalin, jonka myös taiteilija saa käyttöönsä.
 

Taiteilijahaku

Kesällä 2019 Wiurilassa järjestetään yksi laaja yhteisnäyttely ajalla 14.6.-25.8., johon voi tarjota sekä ulko- että sisätiloihin sijoittuvaa nykytaidetta. Avoin haku on tarkoitettu ammattitaiteilijoille, hakemukset kesäkaudelle 2019 tulee jättää sähköisesti tai postitse 16.12.2018 mennessä (postileiman päiväys riittää).

Paikkasidonnaiset ja puistoalueelle sijoittuvat teokset ovat erityisen tervetulleita. Näiden teosten suunnitteluun on saatavissa tarvittaessa lisätietoa ja apua työryhmältä.

Wiurilan kesä -työryhmä valitsee kesän 2019 taiteilijat hakemusten perusteella ja kuratoi näyttelykokonaisuuden. Taiteilijavalinnat tehdään tammikuussa 2019, kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä sähköpostitse tai kirjeitse.

Vapaamuotoiseen hakemukseen liitetään alustava suunnitelma näyttelyyn tulevista teoksista, ansioluettelo, maksimissaan 10 kpl teoskuvia sekä teoskuvaluettelo (mitat, tekniikka, valmistumisvuosi). Sähköiseen hakemukseen tulee liittää kuvat yhtenä pdf-tiedostona tai jpg-kuvina (koko yhteensä alle 20 Mt), sekä mahdollinen linkki taiteilijan kotisivuille (ei muita linkkejä). Paperihakemuksessa kuvat lähetetään A4-kokoisina tulosteina.
Jurytysmaksu 25 euroa maksetaan tilille FI56 5410 0220 2873 72. Maksutositteen kopio liitetään hakemukseen.

Hakemukset lähetetään osoitteeseen:
Wiurilan Kesä / Sarparanta, Viurilantie 126, 24910 Halikko AS tai sähköisesti wiurilankesa@gmail.com

 

Näyttelytilat

Viljamakasiini (160 m² ) on nelikerroksinen, alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisessa kunnossa oleva monimuotoinen tila. Teosten suunnittelussa on suositeltavaa hyödyntää erikoisten tilojen tarjoamia kiinnostavia mahdollisuuksia. Kaikissa kerroksissa on vaihtelevasti avointa tilaa, portaikkoja ja syvennyksiä. Lisäksi rakennuksessa on neljä suljettua tilaa (vanhat viljasiilot), joihin näkymä aukeaa toisessa ja neljännessä kerroksessa olevista luukuista.

Galleria Pääsky
(80 m² ) on kaksikerroksinen ja sijaitsee talousrakennusten keskellä vanhassa kellotornissa. Alemman kerroksen puiset ”laverit” soveltuvat hyvin veistoksille, ylemmässä kerroksessa on avoimempaa tilaa, vaaleat tiiliseinät sekä kaareva ikkuna sisäpihalle.

Kaariholvin Galleria
(40 m² ) sijaitsee vanhassa tervavarastossa, Galleria Pääskyn alakerrassa. Tila on valoisa ja sinne sopivat isot maalaukset, veistokset ja tilateokset. 

Avaingalleria
(40 m² ) on alkujaan maakellariksi rakennettu, kaareva tiiliholvattu tila. Gallerian perusvalaistuksena on maalattiaan upotettu spottivalaistus. Tunnelmallinen ja intiimi tila sopii erityisen hyvin valo-, ääni- ja tilateoksille sekä installaatioille.

Galleria Hotelli
(40 m² ) on vanha slagitiilistä rakennettu kolmikerroksinen viljavarasto, josta toistaiseksi on käytössä vain alin kerros (30 m² ). Tila on alkuperäisessä remontoimattomassa kunnossa ja sopii parhaiten paikkasidonnaiselle taiteelle ja installaatioille.

Puistoalue
on ainutlaatuinen ja levittäytyy laajalle kartanorakennusten lomaan. Puisto soveltuu erityisen hyvin suurikokoisille veistoksille ja installaatioille sekä paikkasidonnaisille teoksille. Myös talousrakennusten sisäpihalla on tilaa veistoksille.

Näyttelytiloissa on ripustuskiskot ja säädeltävä valaistus. Kaikki sisätilat ovat museoviraston suojelemia.

Ennen hakuun osallistumista on suositeltavaa tutustua huolellisesti näyttelytiloihin ja puistoalueen teospaikkoihin, kuvat ja pohjapiirrokset löytyvät osoitteesta www.wiurilankesa.fi  näyttelytilat-valikosta.

Kuvia aiemmista näyttelyistä, talousrakennuksista ja kartanomiljööstä löytyy myös osoitteesta www.wiurila.kuvat.fi  Tiloja esitellään sopimuksesta.

Näyttelysopimus (pdf).

Wiurilan kesä -työryhmä, näyttelyn kuraattorit:

Jaana Saario, 0440 727 569, jaanajsaario@gmail.com

Satu-Maaria Mäkipuro, 040 589 7572, satu.makipuro@gmail.com

Johanna Sarparanta, 041 453 8057, johannasarparanta@gmail.com

 

 

 

©2019 wiurilankesa - suntuubi.com