Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Haku on päättynyt, kiitos osallistumisesta!
Taiteilijavalinnat julkistetaan tammikuun loppuun mennessä.


WIURILAN KESÄN TAITEILIJAHAKU VUODELLE 2018

Wiurilan kartano sijaitsee Halikonlahden rannalla Salossa. Kartanolla on pitkä ja kiinnostava
menneisyys, se mainitaan historiankirjoissa jo 1400-luvulla. Päärakennus toimii edelleen
yksityisasuntona, talousrakennuksissa palveluja matkailijoille tarjoavat kartanon hevosvaunu- ja kotimuseo sekä yrittäjävetoinen kartanopuoti, ravintola juhlasaleineen ja hotelli. Alueella sijaitsee myös golfkenttä sekä ratsastustalli. Wiurilassa käy kesäkaudella tuhansia vierailijoita.

Taiteilijavetoinen Wiurilan Kesä -työryhmä tuottaa ja kuratoi taidenäyttelyt kartanon tiloihin ja
puistoalueelle. Näyttelykäytössä on yhteensä noin 240 m 2 monimuotoisia tiloja kartanon huolella hoidetuissa vanhoissa talousrakennuksissa. Wiurilan Kesä -työryhmä tekee yhteistyötä Salon kaupungin, Wiurilan kartanon sekä muiden alueen toimijoiden kanssa, yhtenä tavoitteenaan myös kulttuurihistoriallisesti merkittävän ympäristön ja ainutlaatuisten tilojen elävöittäminen.

Taiteilijoilta ei peritä tiloista vuokraa, provisio myydyistä teoksista on 25% (+ALV).
Wiurilan Kesä suunnittelee näyttelyjulisteen ja -kutsun, jotka taiteilija saa käyttöönsä sähköisesti.

Wiurilan Kesä postittaa sähköiset lehdistötiedotteet, jotka ovat myös taiteilijan käytössä.
Taiteilija vastaa teostensa kuljetuksista ja teosvakuutuksista. Taiteilijat allekirjoittavat valituksi tultuaan näyttelysopimuksen Wiurilan Kesän kanssa, sopimuksesta selviävät yksityiskohtaisemmat näyttelyehdot.


Taiteilijahaku

Kesällä 2018 Wiurilassa järjestetään yksi laaja yhteisnäyttely ajalla 29.6.-26.8., johon etsitään sekä ulko- että sisätiloihin sijoittuvaa, kiinnostavaa nykytaidetta. Avoin haku on tarkoitettu ammattitaiteilijoille, hakemukset kesäkaudelle 2018 tulee jättää sähköisesti tai postitse 22.12.2017 mennessä (postileiman päiväys riittää).

Wiurilan kesä -työryhmä valitsee kesän 2018 taiteilijat hakemusten perusteella ja kuratoi
näyttelykokonaisuuden. Taiteilijavalinnat tehdään tammikuussa 2018, kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksistä sähköpostitse tai kirjeitse.

Vapaamuotoiseen hakemukseen liitetään alustava suunnitelma näyttelyyn tulevista teoksista,
ansioluettelo sekä korkeintaan 10 kpl teoskuvia taiteilijan aikaisemmasta tuotannosta (A4-kokoisina) ja teoskuvaluettelo (mitat, tekniikka, valmistumisvuosi). Sähköisessä hakemuksessa kuvaliitteet tulee lähettää yhdessä pdf-tiedostossa.

Hakemukseen tulee myös liittää kuitin kopio maksetusta jurytysmaksusta.
Jurytysmaksu 25 euroa maksetaan tilille FI56 5410 0220 2873 72

Hakemukset lähetetään osoitteeseen:
Wiurilan Kesä / Sarparanta, Viurilantie 126, 24910 Halikko AS tai sähköisesti wiurilankesa@gmail.com

Näyttelytilat

Viljamakasiini (160 m² ) on nelikerroksinen, alkuperäisen käyttötarkoituksensa mukaisessa kunnossa oleva monimuotoinen tila. Teosten suunnittelussa on suositeltavaa hyödyntää erikoisten tilojen tarjoamia kiinnostavia mahdollisuuksia. Kaikissa kerroksissa on vaihtelevasti avointa tilaa, portaikkoja ja syvennyksiä. Lisäksi rakennuksessa on neljä suljettua tilaa (vanhat viljasiilot), joihin näkymä aukeaa toisessa ja neljännessä kerroksessa olevista luukuista.

Galleria Pääsky (80 m² ) on kaksikerroksinen ja sijaitsee talousrakennusten keskellä vanhassa kellotornissa. Alemman kerroksen puiset ”laverit” soveltuvat hyvin veistoksille, ylimmässä kerroksessa on valkoiset tiiliseinät, tumma katto sekä kaareva ikkuna sisäpihalle.

Avaingalleria (40 m² ) on alkujaan maakellariksi rakennettu, tiiliholvattu, kaareva tila. Gallerian perusvalaistuksena on maalattiaan upotettu spottivalaistus. Tunnelmallinen ja intiimi tila sopii erityisen hyvin valo-, ääni- ja tilateoksille sekä installaatioille.

Hotelli on vanha slagitiilistä rakennettu kolmikerroksinen viljavarasto, josta toistaiseksi on käytössä vain alin kerros (30 m²). Tila on alkuperäisessä remontoimattomassa kunnossa ja sopii parhaiten paikkasidonnaiselle taiteelle ja installaatioille.

Puistoalue on ainutlaatuinen ja levittäytyy laajalle kartanorakennusten lomaan. Puisto soveltuu erityisen hyvin suurikokoisille veistoksille ja installaatioille sekä paikkasidonnaisille teoksille. Myös talousrakennusten sisäpihalla on ollut esillä veistoksia.

Näyttelytiloissa on ripustuskiskot ja säädeltävä valaistus. Kaikki sisätilat ovat museoviraston suojelemia.Ennen hakuun osallistumista on suositeltavaa tutustua huolellisesti näyttelytiloihin, kuvat ja pohjapiirrokset löytyvät osoitteesta www.wiurilankesa.fi näyttelytilat -valikosta.
Kuvia aiemmista näyttelyistä, talousrakennuksista ja kartanomiljööstä löytyy myös osoitteesta
www.wiurila.kuvat.fi Tiloja esitellään sopimuksesta.

Lisätietoja:
www.wiurilankesa.fi
Kuraattorit:
Jaana Saario, 0440 727 569, jaanajsaario@gmail.com
Satu-Maaria Mäkipuro, 040 589 7572, satu.makipuro@gmail.com
Johanna Sarparanta, 041 453 8057, johannasarparanta@gmail.com

Pohjapiirrokset (pdf) täältä.

©2018 wiurilankesa - suntuubi.com